7 начина да намерите бързо изгубения си домашен любимец

-

Mалко неща в живота са по-лоши от загубата на обичания домашен любимец. За щастие новите технологии са въвели високоефективни начини за проследяване и откриване на домашни любимци. Освен това можете да рекламирате изгубения си домашен любимец в интернет сайтове, които привличат хиляди читатели във вашия район.

Опитайте се да не изпадате в паника, ако загубите домашния си любимец; вместо това бързо следвайте тези стъпки. Ще искате веднага да започнете да го търсите.

Photo by IgorTheGoodBoy on IG — Boston Terrier on Unsplash

1) Инструменти, от които се нуждаете

  • Фенерче – дори и да е ден, ще ви трябва за обхождане на скрити и тъмни пространства;
  • Каишка и повод;
  • Клетка или чанта за кучета / котки – уплашените домашни любимци са по-лесни за носене, за водене; някои домашни любимци, като котки, може да не са подходящи за каишки;
  • Любими лакомства – от време на време просто разклащайте торбата или викайте „Лакомства!“ или друга разпознаваема дума, която ще изведе вашия домашен любимец от скривалището, ако се е скрил;
  • Любима произвеждаща шум играчка – носете някаква играчка, която писука, свири или произвежда някакъв шум, на който вашият домашен любимец ще реагира.

2) Първо проверете у дома

Ако вашият домашен любимец не е изчезнал отдавна, има вероятност той или тя все още да е в дома ви или близо до него.

  • Търсете във всяко кътче, шкаф, мазе и стълбище.
  • Проверете зад уреди като перални машини, хладилници, печки и бойлери.
  • Погледнете под и зад мебели и шкафове, както и вътрешни шкафове.
  • На открито – погледнете в канализационни шахти, канализационни тръби, изкопи, ровове, кладенци. 
  • Погледнете вътре в навесите. За котките потърсете по дървета, покриви и улуци.

3) Търсете в квартала

Ако вашият домашен любимец не е в или около къщата ви, той или тя все още може да е наблизо. Разходете се нагоре и надолу по квартала и говорете с всички, които виждате, включително доставчици на пощенски услуги, пазачи на портали, санитарни и строителни работници. Тъй като работят навън, има вероятност да са виждали вашия домашен любимец. Оставете телефонния си номер и / или имейл. Почукайте по вратите и попитайте дали хората не са виждали вашия домашен любимец в двора си.

Децата са чудесни в намирането на изгубени животни, така че не забравяйте да включите децата от квартала в търсенето.

Съвет: Докато търсите, продължете да викате името на вашия домашен любимец. Те могат да чуват от големи разстояния. Също така, ако е възможно, вземете някой със себе си, за да ви помогне да покриете по-голяма площ.

4) С кого да се свържете

Незабавно се свържете с местния приют за животни, ветеринар и център за контрол на животните. Дайте подробно описание на вашия домашен любимец, както и района, в който живеете.

5) Локална реклама

Удивително е колко домашни любимци се намират поради реклама. Направете много плакати и флаери със снимки на вашия домашен любимец, заедно с неговото име и описание. Не забравяйте вашия номер за контакт. Кажете, че ще има награда,, но не посочвайте сумата – голямата сума може да привлече недобросъвестни хора. Разпространете тези плакати и флаери навсякъде в рамките на няколко мили от дома си: на дървета, в магазини и в пощенски кутии. Колкото повече плакати и флаери разпространявате, толкова повече нарастват шансове да бъде намерен вашият домашен любимец.

6) Реклама онлайн

Може да мислите за Всички обяви като за пазар за употребявани автомобили и апартаменти за продажба, но той също така е изключително ценен източник за намиране на изгубени домашни любимци – плюс това е безплатно да публикувате реклама или да отговорите на такава. Не забравяйте да включите ясни снимки на вашия домашен любимец, заедно с името му и пълно описание. Включете собственото си име, плюс информация за контакт с телефон и имейл. Отново можете да споменете награда, но не и сума.

7) Значението на идентификационния номер на чипа

Ако вашият домашен любимец е получил идентификационен номер на чип, тогава можете да бъдете сигурни, че ако вашият домашен любимец е бил прибран или прибран в приют за животни или ветеринарен кабинет, чипът ще бъде сканиран незабавно. Чипът предоставя името на домашния любимец, плюс вашето име, адрес и информация за контакт, така че персоналът да може да се свърже с вас веднага, от всяка точка на страната.

Ако все още нямате чип на вашия домашен любимец, можете да го направите (срещу малка такса) в местния приют за животни или ветеринарния кабинет. ID чипът се вкарва безболезнено в кожната гънка между лопатките на домашния любимец. Благодарение на идентификационните номера на чиповете, милиони домашни любимци са безопасно върнати на собствениците си.

Като публикувате обява на Всички обяви, разпространявате плакати и флаери, проверявате непрекъснато в местния приют за животни и ветеринари и търсите старателно (в продължение на месеци, ако е необходимо), ще имате много по-голям шанс да откриете изгубения си домашен любимец. Тези много часове на търсене ще си струват всеки момент, когато двамата се съберете отново.

Снимка на корицата: Unsplash

Категория:
Коментари (0)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.